2022 amalia amsterdam RVD grachten liggend
(c) RVD

Amalia: 5 hotspots voor een royal kroegentocht

Waar is het eens feest voor studenten in Amsterdam?

Volgende maand begint prinses Amalia aan haar studentenleven. Er moet worden verhuisd, haar moeder koningin Máxima liet zich al ontvallen dat er nog wat spullen voor haar uitzet moesten worden verzameld (oh, to be a fly on the wall in Paleis Huis ten Bosch) en dan is het toch echt op eigen benen staan ‘op kamers’.

gif pizza party

Omdat Amalia lid wil worden van naar verluidt een koor en zeker van een studentenvereniging, zal ze door een ontgroening heen moeten. Haar vader doorstond dat manmoedig, het verschil is wel dat die in een tijd studeerde dat niet iedereen met een camera op zak liep. Maar goed, vermommen is ook altijd nog een optie, zoals je ziet.

Voor iedereen die op een nieuwe school begint of gaat studeren zal het lastig zijn om vrienden te maken en te wennen aan alles, waaronder voor de prinses een pittige studie. Amalia’s omgeving krijgt op hun beurt te maken met haar beveiliging, ook tijdens de introductie, ook tijdens een feestje, ook bij het boemelen.

2022 amalia zomersessie ANP liggend
(c) ANP

Niet dat dit een privéleven in de weg hoeft te staan. Zoals de prinses zelf laconiek zegt over de beperkingen in haar leven: ‘Het moet maar.’ Ze lijkt bovendien een prima radar te hebben voor mensen die haar vooral interessant vinden om wat ze is. Dus als het nieuwtje er eenmaal af is, en ze een beetje gesetteld is aan het Singel (zoals ze in Amsterdam zelf zeggen), zal ze vast ook wel eens gaan stappen, als de colleges en het eindeloze leeswerk het toestaan. Waar kan ze dan eens heen met haar nieuwe bestie’s?

Borrelen & Bites

Crea Cafe op Roeterseiland: terras aan het water, door de weeks open tot 23:00 uur en vlak in de buurt van de universiteit, dus gelijkgestemden alom.

Prima instap-hotspot voor nog een beetje onwennige eerstejaars.

Dansen en sjansen

De Chin Chin Club is een soort klein Hong Kong met zowel arcade games en pingpongtafels, als een club, drie bars en een restaurant met een Aziatische kaart.

Er zijn heel veel verschillende dingen te beleven onder één dak en zou zomaar een royal thuishonk kunnen worden: fun-fun-fun.  

Amalia houdt volgens insiders wel van een feestje en dan is Disco Dolly the place to be. Want soms wil je op je 18de house, dan weer soul en dan weer goeie ouwe disco of even lekker meebléren met een levenslied.  

Doorhalen tot het licht wordt

Shelter in Noord is alleen open op vrijdag en zaterdag. Undergroundclub met een fijne afwisseling aan DJ’s voor de liefhebbers van ‘snoeihard’ en ‘cool’.

Het is onmogelijk om een gesprek te houden en het is er aan de donkere kant, perfect om gewoon lekker te dansen in relatieve anonimiteit.

Nog eens over nadenken

De Chicago Social Club is een intieme club met 2 verdiepingen en een cocktailbar, waar house-, hiphop- en techno-avonden worden gehouden.

Het wemelt er van de influencers, studenten, BN’ers en starlets. Amalia kan vermoedelijk net zo goed zelf haar locatie online zetten.    

Vette hap

Van niets knapt een mens na nachtelijk stappen zo op als van vette hap.

In de buurt van het Leidseplein tippen we (what’s in a name?) Cafetaria De Prins. Handig in de buurt van de Chin Chin Club is snackbar Ma Baker te vinden, een populaire ankerplaats voor kroegtijgers. You’re welcome, Am!  

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories