2023 troonopvolgers estelle ingrid christian amalia elisabeth
(c) Det Danske Kongehus

Amalia & Co in 2024: waar kunnen we naar uitkijken?

Belangrijke verjaardagen, koetsmomentjes, speciale data – alle royal voorpret rond prinses Amalia en haar generatiegenoten op een rij!

Januari

We kunnen meteen handenwrijvend uitkijken naar de eerste royal wedding van het jaar: tussen 7 en 16 januari (het is een béétje een uitputtingsslag) zijn de bruidsfestiviteiten van prins Mateen, de royal rockstar van Brunei en Anisha Isa Kalebic.

Anisha staat links, Mateen rechts. Het hoogtepunt van de festiviteiten is de Majlis Bersanding Pengantin Diraja, het grote bruidsfeest dat wordt gehouden in het Istana Nurul Iman paleis op 14 januari. Het bruidspaar rijdt dan ook in een processie door de hoofdstad Bandar Seri Begawan. Op 15 januari wordt het huwelijksfeest afgesloten met een banket.

Princess Sofia during her 1st day at the UWC Atlantic College in Llantwit Major, Wales. ADEL ROYALS MONACHY KONIGLICH ROYAUX
© PPE/Thorton

Van een geheel andere orde: op 3 januari worden prinses Sofia van Spanje en gravin Leonore van Oranje weer op het UWC Atlantic in Wales verwacht en op maandag 8 januari beginnen de PPLE-colleges van prinses Amalia weer.

2022 noorwegen ingrid pantser 01
© Defense / Royal Court Norway

En in Noorwegen begint prinses Ingrid Alexandra aan haar jaar militaire dienst in Skjold Camp in Indre Troms, waar ze zal dienen bij het Engineer Battalion.

2023 denemarken christian 18 officiële foto DDK 02
(c) Det Danske Kongehus

De grootste royal gebeurtenis heeft plaats op 14 januari: de troonwissel in Denemarken. Koningin Margrethe treedt af, kroonprins Frederik wordt koning Frederik X en prins Christian wordt de nieuwe kroonprins van de Denen.

Februari

2023 zweden kerst estelle KH 02
2023 (c) Kungahuset

Prinses Estelle viert op 23 februari haar 12de verjaardag en lijkt helemaal toe te zijn aan afscheid nemen van haar jaren als tweenie.

Maart

Prins Gabriel van Nassau, de zoon van prins Louis van Luxemburg en Tessy Anthony, wordt op 12 maart 18 jaar. Hij staat links, de blonde jongen is zijn broer prins Noah en het kleine jochie hun halfbroertje Theodor.

Op 21 maart wordt Claus van Oranje 20 jaar.

April

2023 ariane groene jas wintersessie RVD
(c) RVD

Op 10 april wordt prinses Ariane 17 jaar.

Koningsdag, 27 april, wordt gevierd in Emmen. Geen idee wat de Drenten van plan zijn, maar het wordt vast dol (al is het nog niet duidelijk of alle A’s erbij aanwezig zullen zijn).

ROTTERDAM KONINGSDAG VIERING
(c) ANP

“Wij willen tijdens het bezoek het beste van onszelf laten zien en hem graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van onze stad, de dorpen en de wijken. Die kennismaking gebruiken we ook om de trots van de inwoners op gemeente en regio onder zijn aandacht te brengen,” aldus burgemeester Van Oosterhout.

Op 23 april is er een feestje in België, als prinses Laetitia, de jongste dochter van prinses Astrid, 21 wordt. Het kan overigens ook een feestje in Buenos Aires worden, daar studeert ze.

En op 29 april wordt Maud Behn, de oudste dochter van Noorse prinses Märtha Louise, 21 jaar.

Mei

Op 8 mei wordt kroonprins Moulay Hassan van Marokko 21 jaar. Hij verricht al jaren royal taken, verwacht wordt dat hij na zijn 21ste dat nog meer zal gaan doen.

2023 alexia wintersessie blauwe jas RVD
(c) RVD

Het tussenjaar van Alexia zal rond mei, juni ten einde lopen en dan zal ze een beslissing moeten nemen over haar volgende stap. Het zou best eens een studie in het buitenland kunnen worden, ondanks haar eerdere voornemen om in Nederland te gaan studeren. Toch net even wat minder gedoe en wat meer vrijheid, vermoedelijk.

Intussen zwaait op het UWC Atlantic in Wales Leonor van Oranje-Nassau (hier links) op Leaver’s Day (18 mei) af, hopelijk met haar internationaal baccalaureaat op zak. Ook de dochter van prinses Laurentien en prins Constantijn moet keuzes maken: tussenjaar of meteen een vervolgopleiding?

2023 denemarken christian 18 officiële foto DDK 03
(c) Det Danske Kongehus

Nog een eindexamenkandidaat: prins Christian van Denemarken. Een tussenjaar ligt voor hem voor de hand, om daarna te gaan studeren, wat diplomatieke stages te lopen en vervolgens in militaire dienst te gaan, een beetje het pad wat zijn vader kroonprins Frederik aflegde.  

Archie Mountbatten-Windsor wordt op 6 mei 5 jaar en leerplichtig volgens de Californische wet. Aangezien zijn ouders, de hertog en hertogin van Sussex, geen lid meer zijn van het Britse Koninklijk Huis, zal deze mijlpaal zonder publiciteit verstrijken.

Juni

2023 leonore laurentien eloise stef nagel voor nouveau
(c) Stef Nagel voor Nouveau

Op 3 juni wordt Leonore van Oranje (links) 18 jaar.

En op 8 juni wordt haar oudere zus, onze favoriete gravinfluencer Eloise van Oranje 22 jaar. Hoe het met haar opleiding aan de Hogere Hotelschool Amsterdam zit is vaag, maar ze zou zomaar ook nog af kunnen studeren in 2024.

De Zweedse Nationale Dag levert op 6 juni geheid een leuk prinses Estelle-momentje op.

De bruiloft van Hugh Grosvenor en Olivia Henson op 7 juni wordt epic. Hugh is een van de peetvaders van prins George, close met de prins en prinses van Wales en het wordt een societyfeest om naar uit te kijken.

Voor prinses Sofia van Spanje begint de zomervakantie op 14 juni.

Opening Holland Festival 2023
(c) ANP

Op 18 juni wordt Zaria van Oranje, de dochter van prinses Mabel, 18 jaar.

Op 23 juni viert prinses Maria Carolina van Bourbon-Twee Siciliën, de oudste glamoureuze BTS-prinses, haar 21ste verjaardag.

En op 26 juni wordt prinses Alexia 19 jaar.

Juli

Vakantie van de universiteit voor Amalia – Griekenland lokt!

National Day Te Deum Mass Brussels
(c) ANP

De Nationale Dag van België levert op 21 juli ongetwijfeld weer een lange, verhitte dag op voor prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore.

Augustus

Princess Leonor and cadets of the General Military Academy make an offering before the Virgen del Pilar, ADEL ROYALS MONACHY KONIGLICH ROYAUX
© PPE/Thorton

Prinses Leonor begint aan de volgende fase van haar militaire opleiding, bij de Spaanse marine.

2022 gabriel 19 jaar BM
(c) Belgische Monarchie

Op 20 augustus wordt prins Gabriël van België 21 jaar.

Eentje in de buitencategorie: op 24 augustus viert Alexandre Grimaldi, de oudste zoon van prins Albert van Monaco, zijn 21ste verjaardag.

Op 31 augustus trouwt prinses Märtha Louise van Noorwegen met Durek Verrett en reken maar dat haar dochters Maud, Leonore en Emma daar een grote rol bij zullen spelen. Supporting cast: Ingrid Alexandra en Sverre Magnus.

September

JAPAN ROYALS
(c) ANP

Op 6 september wordt prins Hisahito van Japan 18 jaar. Omdat daar alleen mannen troonopvolgers mogen zijn, kan prinses Aiko, de dochter van huidige keizer Naruhito, geen keizerin wordt. Die eer gaat via haar oom uiteindelijk naar Hisahito, hier rechts. Links zijn zus, prinses Kako.

Amalia is in september 2022 begonnen aan haar opleiding PPLE die drie jaar duurt. Gezien haar persoonlijke omstandigheden zou het niet vreemd zijn als ze ‘m in het buitenland afmaakte. We gaan het meemaken.

Op dinsdag 17 september is het Prinsjesdag en dat betekent koetsen, prinsessen, de Troonrede en een wuifmomentje op het balkon. We stellen voor dat jouwende zuurpruimen het feestje nu eens niet verpesten voor de fans. Ga even koffie drinken of zo. Met een zoetje.

Oktober

Prinses Leonor reikt ‘haar’ Princess of Asturias Awards uit in Oviedo, de hoofdstad van de streek.

2023 spanje leonor 18 eed CR 04 medaljon senaat
(c) Casa Real S.M. el Rey

En op 12 oktober geeft ze acte de présence op de Spaanse Nationale Dag, een moetje sinds ze 18 is geworden.

2023 elisabeth verjaardag portret 22 bm2
(c) Belgische Monarchie

Op 25 oktober wordt prinses Elisabeth 23 jaar. Of ze dan nog in Oxford studeert? Alles ligt nog open.

November

The Coronation of Their Majesties King Charles III and Queen Camilla at Westminster Abbey, London, Great Britain 6th May 2023
(c) ANP

Op 8 november wordt lady Louise Mountbatten-Windsor 21 jaar.

Op 28 november viert Emma van Vollenhoven, de dochter van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita, haar 18de verjaardag.

December

Amalia wordt op 7 december 2024 21 jaar. Ze heeft 18de verjaardag in coronatijd moeten vieren.

2023 troonopvolgers estelle ingrid christian amalia elisabeth
(c) Det Danske Kongehus

Laten we hopen dat ze voor haar 21ste het mooie gala krijgt dat ook lotgenoten als Christian van Denemarken, Elisabeth van België en Ingrid Alexandra van Noorwegen hebben gekregen.

Nog een royal 21-jarige: prinses Vittoria van Savoy wordt op 28 december 21 jaar. Haar vader heeft zijn taken al min of meer aan haar overgedragen, dat zal alleen maar meer worden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories