2021 prinses van oranje 2021 zwarte rand LR 02 InPixio
(c) RVD

‘Amalia is al binnen bij een dispuut’

Ze wil echt bij het corps ‘met een jaarclub, alles erop en eraan.’

Het zingt al even rond onder de vrouwelijke studenten van Amsterdam: Amalia zou reeds ‘binnen’ zijn bij een dispuut van de Amsterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging. Het zou K.A.R.A.A.T. zijn geworden, opgericht op 29 september 1983 en sinds 1985 onderdeel van het inmiddels hevig in opspraak zijnde A.S.C./A.V.S.V.

‘Bruisend als de zee’

Dat laatste lijkt de prinses niet af te schrikken. Zoals ze eerder al zei: ze wil ‘bij het corps, met een jaarclub, alles erop en eraan.’ Lijfspreuk van het dispuut is ‘Zo bruisend als de zee’ en leden staan bekend als ‘karates’. Afgaand op foto’s is het een pré als je lang haar hebt en wit bent; verder staan de leden bekend als ‘goed gebekt en stevige drinkers’.

Welzijnszorg!

De basisgegevens van de Kamer van Koophandel melden dit over de organisatie: ‘De activiteiten van Dispuutgezelschap K.A.R.A.A.T. vinden (onder andere) plaats in de branche: Lokaal welzijnswerk. Deze branche heeft als hoofdcategorie in de SBI-onderverdeling die de KVK aanhoudt: ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ en is in dit geval verder onderverdeeld bij: ‘Maatschappelijke dienstverlening zonder overnachting’, subcategorie ‘Maatschappelijke dienstverlening zonder overnachting niet specifiek gericht op ouderen en gehandicapten’.’

We hadden werkelijk geen idee dat wild en meeslepend socialiseren als ‘lokaal welzijnswerk’ kan worden omschreven, maar whatever – na eindeloos zoeken kwam er inderdaad iets empowerends en inclusiefs boven drijven.

Verder is het geheimzinnigheid troef, zoals dit filmpje met 4:53 minuten stilstaand beeld. ‘Wat je schetst, maak je waar’ lijkt dan ironisch bedoeld, maar met het geluid erbij blijkt er een prima gezongen mopje onder te zingen. Laat Am nu een dijk van een stem hebben: opeens vallen alle dispuzzelstukje in elkaar.  

PS Wel jammer dat de corpsmeisjesparodie van Drank & Drugs (‘Ik heb zin in saus’) nergens openbaar staat, die is epic in dubbelzinnige meligheid.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories