2022 amalia noordeinde zomerfotosessie anp
©ANP

Amalia in actie zien? Zo scoor je tribunetickets voor Prinsjesdag!

Wil je prinses Amalia’s allereerste Prinsjesdag met geweldig zicht op alle jurken- en hoedenpracht meebeleven? We’ve got you!

Dat de derde dinsdag in september (dit jaar: de 20e) voor Amalia een bijzondere dag wordt, weten we al lang. Na haar achttiende verjaardag wordt ze voor het eerst verwacht op Prinsjesdag. Net als haar vader en haar oma voor haar.

2020 prinsjesdag ministerie van financien
©Ministerie van Financiën

Amalia te paard? Of in de koets?

En hoewel er best iets rondzoemt over Amalia te paard (bekijk hier waarom), sprak de Stalmeester van de Koninklijke Stallen onlangs tegen Team ATA uit dat Amalia bij Máxima en Willem-Alexander in de koets plaats zal nemen. Een slimme list, of volgt Am op de 20e toch gewoon de traditie? Alleen de tijd zal het leren.

2019 prinsjesdag ministerie van financien
©Ministerie van Financiën

Rijtoer-tickets

Hoe het ook zij: jij kunt er front row bij zijn als Amalia haar soort-van-eerste officiële bezigheid (Koningsdagen even daargelaten) uitvoert op Nederlandse bodem. Wist je dat je voor Prinsjesdag gewoon tickets kunt kopen?

De rijtoer loopt van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Koninklijke Schouwburg, dit jaar plaats van handeling. De Glazen Koets met Willem-Alexander, Máxima en Amalia gaat voorop. Daarna volgen traditiegetrouw ook prins Constantijn en prinses Laurentien.

2018 prinsjesdag ministerie van defensie
©Ministerie van Defensie

Neem plaats op de tribune

Langs die route staat het dit jaar ongetwijfeld weer zwart van de mensen, en natuurlijk kun je in alle vroegte de stad in om een plekje te scoren. Maar je kunt óók een heerlijk luxe zitplaatsje boeken op een van de twee tribunes.

Die staan allebei op het Lange Voorhout. Een ‘oranje tribune’ aan de kant van Bodega de Posthoorn, een ‘blauwe tribune’ aan de kant van Hotel Des Indes. Een kaartje kost 18,75 euro, en is inclusief één consumptie. Die wil je ook wel, want de tribunes gaan al om 10.00 uur open en pas drie uur later begint het hele feest. Maar je hebt dan wel topuitzicht natuurlijk. En je hoeft niet te staan dringen.

2019 prinsjesdag balkon rvd
©RVD

Balkonscène

Wil je rond 14.00 uur die dag óók de Balkonscène bij Noordeinde nog aanschouwen, dan zul je wél de mensenmassa in moeten. Maar wij zeggen: worth it op zo’n historische Amalia-dag.

2019 prinsjesdag balkon 2 rvd
©RVD

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories