2021 portret Amalia staand ladress lr InPixio
(c) RVD

Prinses Amalia heeft haar jachtakte behaald

Maar is jagen nog wel van deze tijd?

Amalia heeft eerder in haar boek al gemeld dat ze van plan was haar jachtakte te gaan behalen, de RVD heeft aan Shownieuws bevestigd dat ze die inmiddels binnen heeft.

Eerder haalde zij al haar jachtdiploma. Dit deed zij naar eigen zeggen op aandringen van haar vader, koning Willem-Alexander. In haar boek zei Amalia dat de akte “niet meteen bedoeld is om te gaan jagen, maar vooral dient ter voorbereiding op het toekomstige beheer van Kroondomein Het Loo in Apeldoorn”.

Jagen ligt gevoelig

Voor het behalen van een jachtakte zijn een paar heldere criteria opgesteld. Zo moet een toekomstige jager de gelegenheid hebben tot jagen, de optie hebben tot het verkrijgen van een wapen en in het bezit zijn van een goede wapenkluis. De aanvraag en de verstrekking van een jachtakte lopen via de afdeling Korpscheftaken in de regio waar een toekomstige jager woont.

De koninklijke jacht is een gevoelig onderwerp, met name waar het gaat om het Kroondomein. De Partij voor de Dieren stelde eerder al vragen over het voornemen van de Prinses van Oranje om te gaan jagen. Wildbeheer kan ook op andere manieren, zoals bijvoorbeeld geboortebeperking.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories