Jaarlijkse zomer fotosessie koninklijke familie
(c) ANP

Prinses Amalia: ‘Ik vind het tonen van respect nog wel van deze tijd’

Hoe beperkt het persmoment ook is, het is toch altijd leuk om prinses Amalia (20) weer even te zien en te horen spreken. Ze leek wat meer ontspannen dan anders – good for her.

Het moet lastig zijn om te weten dat je je woorden moet wegen op zo’n moment. Tegelijk willen de meeste mensen de prinses dolgraag wat beter leren kennen en zou een één op één interview in een meer ontspannen situatie (we hebben het al vaker geroepen: zet Nikkie de Jager een uurtje bij Amalia voor haar 21ste verjaardag en het wordt vanzelf vrolijk en informatief) haar vermoedelijk beter tot haar recht laten komen.

Amalia was minder op haar hoede

Jaarlijkse zomer fotosessie koninklijke familie
(c) ANP

Bij de Oranjes lijkt het idee te heersen dat iedereen er altijd op gespitst is om ze op alle fronten aan te vallen. Die mensen zijn er inderdaad, maar ze vormen een minuscule, extreem luidruchtige minderheid die niet in verhouding staat met de mensen die de familie, Amalia incluis, best een warm hart toedragen.

Liefde voor traditie

Jaarlijkse zomer fotosessie koninklijke familie
(c) ANP

Werden we nog wat wijzer van het persgesprek? Je las op All Things Amalia al over vriendinnen maken, keuzestress en hoe ze zelf het fotomoment ervaren. En Amalia bevestigde wat we eigenlijk al wisten: ze houdt van tradities en prettige manieren (in tegenstelling tot prins Mambo van Oranje die zelf wel bepaalt wanneer hij in de armen van zijn baasje springt). Zo heeft Amalia geen moeite met een kniksje als het moment daar om vraagt.

Amalia en het kniksje

Staatsbezoek Spanje aan Nederland, dag 2
(c) ANP

Dit naar aanleiding van het staatsbezoek van koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, waar ze eerder dit jaar een kniebuiging voor maakte. “Het is een traditie, maar ook echt een gebaar van respect en daar houd ik me aan”, zei de prinses. “En ook als gebaar van respect naar het Spaanse koningspaar heb ik dat dus gedaan.”

Niets mis met een beetje respect

Zomerfotosessie koninklijke familie
(c) ANP

De vraag of het gebaar nog wel van deze tijd is voor een jonge moderne vrouw, veegde de prinses snel van tafel. “Ik vind het tonen van respect nog wel van deze tijd.” Hear hear, Amalia. Niet alleen tegenover vorsten, maar tegenover iedereen zouden we een beetje meer respect prima kunnen gebruiken.

Bron: ANP

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories