2022 elisabeth doop schip belgia anp 01
(c) ANP

Prinses Elisabeth (20) doopt schip in zomers wit

Er ging een prima fles aan diggelen bij dit primeurtje.  

Wat een leuke nieuwe lichting royals treedt op dit moment naar voren. Prinses Amalia sloeg zich gisteren met verve door het persgesprek. Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen speechte er op los tijdens haar gala. En prinses Elisabeth van België voerde vandaag voor het eerst in haar eentje een officiële activiteit uit.

2015 elisabeth doop pollux ANP
2015 (c) ANP

Elisabeth opende al eens het ziekenhuis dat haar naam draagt in Gent, maar toen was de koning bij haar. En ook bij de doopplechtigheid van het schip Pollux werd ze door haar ouders begeleid. Eerder dit jaar vergezelde ze haar ouders bij een gesprek met experts over de situatie in Oekraïne en bezocht toen ook samen met de koning Strépy, waar bij een ongeval zes doden vielen.

En nu dus een goede fles kapot slaan!

En nu dus solo op pad: Elisabeth doopte oceanografisch onderzoeksschip Belgica in Gent, regen of geen regen (Ooo – die hakken en dat natte gladde dek 😱 ).

Ze droeg daarbij een zomerse witte jurk zonder mouwen van Reiss en een hoed van Maison Fabienne Delvigne, dat ook de bijbehorende roze clutch leverde.   

2021 10 04 elisabeth oxford BM 05
(c) Belgische Monarchie

Gisteravond legde ze nog een examen af aan het Lincoln College in Oxford, waar ze geschiedenis en politiek studeert. Elisabeth heeft nog twee jaar te gaan in Oxford, en keerde na het examen meteen terug naar België.

En omdat ze lekker bezig is, huldigt Elisabeth aanstaande woensdag aan de KU Leuven een 3D-printlaboratorium in dat haar naam draagt: Het ‘Princess Elisabeth Additive Manufacturing Lab’.

Het is de derde keer dat de prinses haar naam geeft aan een instelling

Na het Prinses Elisabeth Poolstation op Antarctica en het Prinses Elisabeth kinderziekenhuis in Gent is het de derde keer dat de prinses haar naam geeft aan een instelling.

Waarom ze dat in Leuven doet? “3D-printen is een fascinerende technologie die zich ertoe leent om jonge mensen warm te maken voor wetenschap en techniek. Dat spreekt ook prinses Elisabeth aan en daarom wil ze zich engageren als ambassadeur van ons labo”, aldus de universiteit in Het Laatste Nieuws.

2022 elisabeth militaire dienst leopoldsburg 03
(c) Belgische Monarchie

Na de examens en werkbezoeken is het nóg geen vakantie voor Elisabeth. Eerst gaat ze nog op het trainingskamp van de Koninklijke Militaire School, waar ze een opleiding volgde. Dat kamp duurt de hele maand juli en dient om haar militaire vaardigheden op te frissen.

Op de nationale feestdag (21 juli) wisselt ze dan even haar soldatenkloffie om voor iets fraais in verband met het defilé voor ze zich weer bij haar jaargenoten voegt. Vakantie is het voor haar pas eind juli, vermoedelijk zal ze dan, zoals gewoonlijk, met haar familie naar het Franse Ile d’Yeu gaan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories