2022 belgie elisabeth militair zomerkamp BM 2022 02
© KMS / Belgian Monarchy

Royal Camouflage: prinses Elisabeth in actie!

Liza, is that you?

De meeste prinsessen van haar leeftijd zijn goed bekend met mascara, lipgloss en camouflage van een pukkel. Prinses Elisabeth van België (20) kan zich ook zo goed als onzichtbaar maken in het bos, wat toch echt wel camoufleren 2.0 is.

2022 belgie elisabeth militair zomerkamp BM 2022 01
© KMS / Belgian Monarchy

Dat bewijzen de foto’s die zijn vrijgegeven van het zomerkamp van de Koninklijke Militaire School (KMS), waar ze de militaire vaardigheden die ze opdeed in het jaar dat ze er studeerde, opfriste en verder ontwikkelde.

Ook de stressbestendigheid en de weerstand tegen de vermoeidheid werden zwaar de proef gesteld.

2022 belgie elisabeth militair zomerkamp BM 2022 03
© KMS / Belgian Monarchy

“De groep is opgedeeld in teams van acht mensen. Die moeten op een gestructureerde manier opdrachten geven en uitvoeren,” aldus luitenant-kolonel Isabel Vanhavermaet. “Het hoofdobjectief is vooruit te komen op het terrein zónder gezien te worden. Zowel bij dag als bij nacht. Ze moeten op hun bestemming observeren en dan terugkeren om hun teamgenoten zo volledig mogelijk te briefen.”

2022 belgie elisabeth militair zomerkamp BM 2022 04
© KMS / Belgian Monarchy

Prinses Elisabeth rondde vorig jaar al haar verkorte opleiding aan de KMS af, maar mag nog steeds deelnemen aan het jaarlijkse trainingskamp. Haar jongere broer Gabriël volgt in haar voetsporen, die begint in augustus aan zijn opleiding sociale en militaire wetenschappen op de KMS.

2021 10 04 elisabeth oxford BM 07
(c) Belgian Monarchy

De prinses studeert ondertussen ‘history & politics’ aan Oxford University, waar ze haar eerste jaar succesvol is doorgekomen. Ze heeft nu even vakantie, voor ze aan het nieuwe academische jaar begint.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories