koninklijk huwelijk jordanie
(c) ANP

Tiara Time! Royal primeur voor prinses Amalia

Ze zal voor het eerst bij een staatsbanket zijn.

Op uitnodiging van koning Willem-Alexander brengt koning Felipe VI van Spanje op woensdag 17 en donderdag 18 april een staatsbezoek aan Nederland. You know the drill: begroeting, kranslegging, inspectie van de wacht en dag vol diplomatieke agendapunten, ook voor koningin Máxima en koningin Letizia. Lekker Spaans praten, ongetwijfeld – dat schept meteen een band.

2023 amalia estelle ingrid christian elisabeth kopenhagen Keld Navntoft Kongehuset
(c) Royal Court of Denmark

Primeurtje (van Annemarie de Kunder bij RTL Boulevard) is dat prinses Amalia (20) zal aanschuiven bij het staatsdiner. Het is de eerste keer dat ze deelneemt aan een officieel staatsbezoek, toch even iets anders dan het vriendendiner voor de 18de verjaardag van kroonprins Christian. Sinds de familiefoto even voor kerst is ze niet meer in het openbaar gezien, dus het wordt leuk aftellen en heerlijk speculeren over welke tiara we eens te zien zullen krijgen.

Eerste staatsdiner Beatrix

1958 beatrix staatsbezoek van Engeland NA

Amalia’s oma prinses Beatrix schoof als prinses van Oranje op haar achttiende voor het eerst aan bij een staatsdiner. Dat was bij het staatsbezoek van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk aan Nederland in 1958. Elizabeth en Beatrix zouden goed bevriend raken.

1959 Beatrix staatsbezoek shah perzie aan NL NA
(c) Nationaal Archief

Beatrix’ tweede staatsdiner was tijdens het staatsbezoek van de sjah van Perzië aan Nederland, in 1959. Hier komt ze met haar zusje prinses Irene de trap van het Koninklijk Paleis af.

1960 beatrix staatsdiner in Belgie NA
(c) Nationaal Archief

En in 1960 ging ze mee naar België voor een staatsbezoek, incluis diner, in een dreamy japon.

En Máxima?

2003 maxima staatsbezoek inkomend mexico ANP
(c) ANP

Het eerste staatsdiner van Amalia’s moeder Máxima was op Paleis Noordeinde tijdens het inkomende staatsbezoek van Mexico aan Nederland, in januari 2003. Ze droeg rood en was even flink in de kluis gedoken – veelbelovend!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories