opening winkel My Lima Lima, de kledingwinkel van prinses Laurentien en Eloise van Oranje
(c) ANP

Zó ziet het leven van Eloise in New York eruit

Na een ware afscheidstournee is onze favoriete gravinfluencer Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg inmiddels gearriveerd in New York.  Ze studeert sinds september 2020 aan de Hotelschool in Amsterdam, vermoedelijk is de stage daar een onderdeel van.

Ze loopt er rond met een selfiestick, want het avontuur moet natuurlijk wel worden vastgelegd. Of niet natuurlijk. Eerder zei ze in Linda Meiden dat ze uitkeek naar de anonimiteit van New York: “Ik kan niet wachten. Niet dat ik mezelf zie als iemand die belangrijk is, maar meer dat niemand me kent. Ik wil er geen big deal van maken. Maar ja, ik heb wel het idee dat er veel ogen op me zijn gericht. Er wordt irritant veel opgepikt van wat ik doe en mensen vinden er ook van alles van.”

Gravinfluencer

Dat is natuurlijk geen onlogisch gevolg van haar aanwezigheid op de socials. Als je vlijtig je looks, schnabbels en reizen met de mensheid deelt, zal dat allicht reacties opwekken. En laten we eerlijk zijn: Elo is ook niet altijd even consequent.

Zo zei ze eerder: “Ik maak me ontzettend zorgen om het klimaat. Echt uitspreken doe ik het niet, maar de laatste tijd vraag ik me steeds vaker af of ik kinderen op deze wereld wil zetten. Hoe ziet de planeet eruit over vijftig jaar? Ik weet het niet, maar voor mijn gevoel gaat de wereld echt naar shits and giggles.

Vliegschaamte

Ze vervolgt: “Of ik ben aangesloten bij Extinction Rebellion? Nee, maar ik heb wel veel contact gehad met Carice van Houten. Klinkt stom, mijn hoofd staat er door de drukte nu even niet naar om me bij hen aan te sluiten, maar wie weet op een ander moment.”

Eerlijk is ze wel: “Begin dit jaar had ik enorme vliegschaamte, ik werd er kriegelig van hoeveel ik vloog. Maar het stomme is dat ik het ook leuk vind om de wereld te zien. Dat probeer ik te compenseren in mijn dagelijks leven. Mijn brein is er continu mee bezig. Als er eten over is, denk ik meteen: kut, food waste. Er is altijd een split second waarin ik mezelf afvraag of iets milieuvriendelijker kan. Ik ga bewust om met water, energie, plastic en kleding.”

#dankbaar

Tsja, alles is een keuze, hè? Wie minder commentaar wil, kan vermeend idealisme misschien wat minder etaleren zonder de moderne aflaat #dankbaar. En wie echt wil ervaren hoe het is om anoniem in New York te wonen en te werken, kan beter niet babbelend met een selfiestick op pad gaan.

@everyprofilenameistaken

opdrachten voor new york pt. 1 🗽🏙️📚 ik heb zo veel zin in de rest van de briefjes

♬ Write This Down (Instrumental) – SoulChef

Al is het ook wel weer begrijpelijk dat het even afkicken is, van alle hartjes, de vertrouwdheid van Amsterdam en haar net geopende sociale onderneming in Den Haag. Als het leven dan echt even te ledig voelt, kan Eloise altijd nog het lieve opdrachtenboek dat haar moeder heeft gemaakt verder oppakken. Heel leuk dat ze ons laat meeleven, maar misschien beter even niet meer roepen dat ze snakt naar ongestoord over straat kunnen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories