2024 amalia contraprestatie ANP 06
(c) ANP

Amalia bij de contraprestatie: glam in groen met goud

De Royal Glam Squad had weer haar best gedaan!

Prinses Amalia (20) was een internationale hit na haar eerste staatsbanket. Media van de Spaanse Hola en de Duitse Gala tot societybijbel Tatler en het Amerikaanse People schreven enthousiast over haar zelfverzekerde presence.

Schermafdruk 2024 04 18 18.19.33 InPixio

Looks, waardigheid, veerkracht, keuze juwelen – het was overduidelijk een zeer geslaagde avond in haar donkerblauwe avondjurk met transparante cape, nieuwe Spaanse orde en de Pauwenstaart op haar hoofd.

Thuis in Madrid

Ook brekend nieuws was de bevestiging dat de Prinses van Oranje een jaar in Madrid heeft gestudeerd, om ondanks de ernstige bedreigingen toch een beetje normaal leven te kunnen leiden. Ze woonde er in de chique diplomatenwijk Recoletos in een appartement dat door haar ouders werd betaald, volgens RTL Nieuws.

Princess Amalia arriving at the Dam palace in Amsterdam for the upcoming statebanquet for the Spanish King and Queen ADEL ROYALS ROYALTYMONACHY KONIGLICH ROYAUX
© PPE/Nieboer

Amalia studeerde er online in Amsterdam en in Madrid, kon er zelf boodschappen doen en zelfs af en toe uitgaan met Spaanse vrienden in club Liberty. Ze had er een paar vaste plekken waar ze regelmatig kwam, die de goedkeuring hadden van haar altijd aanwezige beveiliging.

Bij Café Cappuccino zat ze wel eens met een kop koffie op het terras en ze at wel eens een hapje bij El Paraguas of – je las het al op All Things AmaliaAmparito Roca.  

Discrete Madrilenen

Heel fijn voor de prinses: iedereen wist wie ze was en waarom ze in Madrid woonde en niemand die doorkletste waar ze was.

staatsbezoek spanje aan nederland dag 1
(c) ANP

Pas nadat het nieuws woensdagavond bekend werd, kwamen de tongen los: men herinnert zich er Amalia vooral als een heel aardige, bescheiden jonge vrouw. Er kunnen naardere dingen over je worden gezegd, toch?

Contraprestatie

Voor de contraprestatie deed de Prinses van Oranje het glamgedeelte van haar staatsbezoek-snuffelstage nog eens dunnetjes over, zij het aanzienlijk minder formeel (en met een volmaakte curtsy ofwel kniksje.

staatsbezoek spanje aan nederland dag 2
(c) ANP

Haar inmiddels trademark lange lichte jas over een glanzende jurk in teal, tasje van Marina Raphael en feestelijke strappy heels in goud. Máxima droeg een Taminiau, Letizia een Benchelall, de Nederlandse ontwerper uit Lelystad #DiplomaticDressing

staatsbezoek spanje aan nederland dag 2
(c) ANP

De contraprestatie vindt traditioneel plaats op de tweede dag van een staatsbezoek en is een bedankje van de gasten aan het gastland. Het is vrijwel altijd iets cultureels, zoals een voorstelling of een concert.

2024 amalia contraprestatie CR 01
© Casa de S.M. el Rey

Koning Felipe en koningin Letizia pakten het wat moderner aan met een receptie, waarin ze samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima de tentoonstelling DUO. Beyond Two Visions: A Spanish Dutch Creative Collaboration openden. Deze expositie presenteert tien nieuwe muurschilderingen van ieder 5×3,5 meter die de lange geschiedenis van Spanje en Nederland visueel verkennen. De kunstwerken zijn tot en met 2 juni te zien in STRAAT, het museum voor street art en graffiti in Amsterdam

‘Erg genoten’

Na afloop sprak prinses Amalia nog even kort met de pers. Ze kijkt positief terug op haar eerste staatsbezoek en vond het “erg dierbaar om met mijn ouders te doen. Ik heb erg genoten.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories