2022 koningsdag selfie anp1 2
©ANP

Amalia’s selfies (en vooruit, die van haar huisgenoten)

Het is World Selfie Day en dat moet gevierd!

Royal selfies, het blijft een beetje een dingetje. Amalia, Alexia en Ariane hebben geen van allen een publiek Insta-account en ook hun Europese collega’s delen niet erg scheutig hun eigen kiekjes.

Dus moeten we het grotendeels van Koningsdagen en neven en nichten (we’re looking at you, Eloise!) hebben als het gaan om Oranje-selfies. Maar ze zijn er wel.

Máxima’s debuut

In januari maakte Máxima haar Insta Selfie-debuut met dit kiekje, speciaal voor Blue Monday, wandelend met ’empty nest’-hondje Mambo.

Dat was iets nieuws, want van de privékiekjes zijn de Oranjes meestal niet zo. Nou komt daar wel steeds meer verandering in, maar toch… een primeur!

Plaats eens iets leuks

Naar de aanstichters van dat meer delen hoeven we natuurlijk niet ver te zoeken: Amalia, Alexia en Ariane zitten alledrie op Instagram (privé, uiteraard) en zullen hun ouders ook wel eens aan de kop zeuren dat ze af en toe ook iets ‘leuks’ moeten plaatsen.

Dat gebeurt de laatste tijd dan ook veelvuldig vanuit het Koninklijk Huis. Vooral met Amalia in de hoofdrol. Eerst was er haar eerste vrijgegeven selfie met Claudia de Breij…

…En rondom haar boekrelease volgde ook nog dit te lieve plaatje met Mambo.

amalia mambo rvd jpg
©HKH prinses van Oranje/RVD

Dat kon mama Máxima ook (zij het nog een beetje onwennig). Al lijkt zij zich toch nog prettiger te voelen bij sámen poseren, desnoods voor een onhandig dichtbij geschoten selfie zoals deze.

Nee, dan zijn hun dochters toch een stuk meer doorgewinterd. Vooral op Koningsdagen zien we veel selfies van de meiden met fans voorbij komen.

En nichtje Eloise, een ware gravinfluencer, kan er uiteraard ook wat van.

Dat smaakt naar meer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories