2022 koningsdag alexia anp
©ANP

Prinses Alexia vliegt terug naar Nederland – dit zijn haar zomerplannen so far

Hoera, Alexia is voorlopig terug op Nederlandse bodem!

Het zit erop, het schooljaar van het Atlantic College in Wales. Vandaag vertrekken de bussen vanuit het middeleeuwse schoolkasteel naar Heathrow en vliegen alle internationale studenten weer naar huis voor de zomer. Onder wie dus prinses Alexia.

Op de luchthaven zal best even met een traan afscheid zijn genomen van klas- en kamergenoten, maar de zomer lonkt. Al helemaal voor Alexia, die de komende weken nog heel wat in het verschiet heeft.

2021 atlantic college wales luchtfoto anp
©ANP

Twee feestjesluwe jaren

Eerst meldt ze zich volgende week vrijdag met koning Willem-Alexander, koningin Máxima, Amalia en Ariane ergens in Den Haag voor de jaarlijkse gezinsfotosessie. Niet in de eigen tuin meer, maar waar precies is nog niet bekend gemaakt. We have thoughts.

Twee dagen later viert de prinses haar 17e verjaardag. En dat kan na twee feestjesluwe jaren haast niet anders dan met een knalfuif op het paleis, zouden we toch zeggen. O, en als we dan toch bezig zijn hè, met verjaardagen en fotosessies… Alexia’s laatste portretfoto stamt alweer van twee jaar geleden, dus wordt het misschien tijd voor wat nieuws?

2020 alexia seeme portret armband2
©RVD

En dan: op naar Griekenland

Daarna is het nog anderhalve week wachten tot zusje Ariane ook zomervakantie krijgt op Gymnasium Sorghvliet en vertrekt de hele familie naar verwachting naar Griekenland, waar ze een huis hebben. De vakantieplannen van de Oranjes worden nooit officieel bekend gemaakt, maar zelfs de koning grapte vorig jaar dat ‘hij weer niet ging vertellen waar ze naartoe gingen en dus ook niet dat ze naar Griekenland gingen’.

Nou kan het natuurlijk dat tienermeiden, zeker eentje van 18 en eentje van 17 niet meer met hun ouders op vakantie willen, maar zeg nou zelf; als je ouders een privévilla in een zonnig oord hebben, mét zwembaden en een eigen boot… dan wisten wij het wel.

fotosessie zomer 2021 koninklijk gezin
©RVD

Vriendinnen en vriendjes mogen gewoon mee

Bovendien schijnen WA en Máxima zeer relaxt te zijn in termen van vriendinnen of vriendjes meenemen op vakantie. En zullen de zussen elkaar (en hun ouders) het afgelopen jaar wel flink gemist hebben.

Alexia heeft tot eind augustus zomervakantie, daarna begint ze aan haar tweede en laatste jaar op het Atlantic. Ze doet daar in mei dus ook haar eindexamen. Des te meer reden om deze zomer nog even extra te genieten dus: 2023 wordt nog druk genoeg.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories