2022 zomerfotosessie noordeinde ariane anp
©ANP

Prinses Ariane heeft ook eindelijk vakantie: dit was haar schooljaar

Amalia slaagde en nam een jaar vrijaf, Alexia vertrok naar Wales en Ariane bleef solo achter op Gymnasium Sorghvliet. Ook wel eens lekker.

Het was een bijzonder jaar voor alle inwoners van Huis ten Bosch, want er werd uitgevlogen. Prinses Amalia had een gap year en zat een tijdje in het buitenland. Prinses Alexia studeerde en woonde in Wales. En prinses Ariane bleef voor het eerst in haar leven als enig kind thuis achter.

Nouveau alexia vertrek wales RVD
©RVD

Stil ten paleize

Dat had zijn voors en zijn tegens, bleek al snel. Want doordat het stil was ten paleize, werd Ariane nog wel eens meegenomen op reis door een van haar ouders. In mei vertrok ze met Willem-Alexander een weekend naar Portugal, voor de leuk. In juni vloog ze met Máxima naar Buenos Aires voor een Pinkstertripje met een minder vrolijke inborst: het was de sterfdatum van Máxima’s zusje en haar eigen peetmoeder Inés (op de foto achter Máxima met een rode baret).

2007 doop ariane rvd
©RVD

Solo naar Lech?

Maar het waren vooral de momenten op het paleis die anders aanvoelden. Geen zussen aan de eettafel ‘s avonds, veel alone time op momenten dat Willem-Alexander en Máxima weg moesten voor werk (al ben je in een paleis nooit alleen-alleen).

En haar zussen waren er op belangrijke momenten tóch bij. Zo leek Ariane aanvankelijk alleen met haar ouders (en misschien nichten en neef) naar Lech te vertrekken, maar bleken Amalia én Alexia toch nog even acte de présence te hebben gegeven.

2020 02 25 lecht ariane amalia alexia rvd 1
©RVD

Beveiligingspoespas

Ondertussen woedde het schoolgeweld dat komt kijken bij de derde klas van het gymnasium voort. Op school zal Ariane aan de ene kant genoten hebben van het feit dat ze nu eens de enige Oranje-zus in de gelederen is. Van de andere kant is alle beveiligingspoespas daar nu alleen nog voor haar.

Gelukkig lijkt onze jongste prinses niet zo’n moeite te hebben met haar plekje in de spotlights, dat zagen we dit jaar wel op Koningsdag en bij de zomerfotosessie. Daar waren haar zussen natuurlijk ook weer gewoon bij, maar het was Ariane die de show leek te stelen.

2022 zomerfotosessie noordeinde rvd4
©RVD

Met haar groeispurt én haar modekeuzes.

Quality time

De laatste weken was er weer volop quality time met haar zussen. Toen Amalia, Willem-Alexander en Máxima naar Noorwegen vlogen, vloog Alexia juist weer naar huis. En toen WA en Máx vorige week op staatsbezoek in Oostenrijk waren, hadden de A’s gedrielijk weer eens het huis alleen.

En dan waren er natuurlijk de verjaardagsfeestjes nog, van Alexia na de zomerfotosessie en van Amalia afgelopen weekend.

2022 koningsdag ariane anp
©ANP

Zon, zee, zussenliefde

Het is genoeg voor een jonge prinses om even van te willen bekomen. Gelukkig is het vandaag dan eindelijk zover: Ariane heeft óók zomervakantie. Ze zal de afgelopen weken vast af en toe jaloers naar de slaapkamerdeuren van tussenjaar-Am en twaalf-weken-vakantie-Lex hebben gekeken als zij in alle vroegte de deur uit moest.

Nu gloort Griekenland voor wekenlang zon, zee en (hopelijk) zussenliefde. Geniet ervan!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories