2021 06 22 amalia paard RVD
(c) RVD

Amalia oefent te paard voor Prinsjesdag

Goede voorbereiding is álles.

Je zou denken dat prinses Amalia op Prinsjesdag in een koets met haar ouders meerijdt, maar ze zou ook wel eens met eigen vervoer kunnen komen. Of ze was gewoon lekker bezig met haar favoriete tijdverdrijf vanochtend, dat ligt meer voor de hand.

De prinses deed mee aan een bijzondere oefening voor Prinsjesdag. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof en de Ridderzaal wordt de Troonrede de komende jaren in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voorgelezen. Maar bij een andere plek hoort ook een andere route. En dus werd zondag in alle vroegte op het Korte Voorhout geoefend, met Amalia op het voorste paard.

Om te zorgen dat straks op de derde dinsdag in september alles soepel verloopt, moet onder meer worden geoefend dat de koets op precies de goede plek bij de rode loper stopt. ‘Dus we zijn, met name hier bij de schouwburg, de aankomst en het vertrek aan het vooroefenen’, zegt Hans Veenhuijzen, stalmeester van de koning, tegen Omroep West.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories