amalia kamers

Even gluren in royal studentenkamers van toen en nu

Een royal die op kamers gaat, hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Bij de ‘studentenhuizen’ van prinses Beatrix en Willem-Alexander hebben we nooit echt binnen mogen kijken, dus zeer vermoedelijk gaat dat ook met prinses Amalia niet gebeuren als zij straks haar plekje heeft gevonden in Amsterdam. Maar van genoeg andere royals hebben we door de jaren heen een kijkje in de gedeelde keuken gekregen.

Soms via een officieel fotomomentje, zoals deze van prins Harry op Eton (mét bikinibabe, LOL)…

harry kamer

…maar ook via de universiteiten zelf, die natuurlijk maar wat graag hun studentenhuizen laten zien aan aankomende studenten die nog een beetje twijfelen waar ze willen studeren.

Alexia in Wales

Zit Alexia in het nieuwe deel uit de video hierboven, dan ziet dat er op haar kamer zo uit…

atlantic2 kamer

…maar in het oude deel van het middeleeuwse kasteel waar haar school in zit dan is de look toch even anders.

atlantic kamer

Eloise heeft het luxe

Nichtje Eloise studeert alweer een paar jaar in Amsterdam, en is zelfs al een keer van kamer gewisseld. Ze woont nu in dit té leuke appartement dat ze maar wat graag laat zien op TikTok.

@everyprofilenameistaken helemaal vergeten te delen – dit in amsterdam 😍😍😍 en het ziet er nu al anders uit haha #newhouse #ansterdam #crazy ♬ What kind of Funkytown is this – Tik Toker

Elisabeth had keuze

De Belgische kroonprinses Elisabeth had wat te kiezen toen ze besloot ‘op kot’ te gaan bij Lincoln College. Daar hebben ze drie studentencomplexen dichtbij de universiteit waar je huurt voor een slordige zes- à zevenduizend euro per schooljaar.

lincoln college kamer

Heel Brits allemaal

Wie de boel er daar bij Oxford een beetje underwhelming uit vindt zien: het is allemaal heel Brits, dit lookje. Erg glam is de inrichting niet, praktisch is het kernwoord. Dat was bijvoorbeeld ook zo toen William en Kate allebei studeerden in St. Andrews…

st andrews kamer

…en toen Eugenie zich in Newcastle meldde bij studentenhuis Castle Leazes (niet direct het kasteel dat ze gewend was).

kamer eugenie

Studeren, Amerikaanse stijl

Nee, dan hebben de Amerikanen het in de norm beter voor elkaar. De studentenkamer van Meghan Markle in de North Mid-Quads van Northwestern was ook geen op en top luxe, maar zag er toch een stukje strakker uit.

meghan kamer

En dan hebben we hier prins Achileas van Griekenland nog, zoon van Marie-Chantal en Pavlos. Hij werd geboren op Amerikaanse bodem en heeft al een paar jaar een fijne eigen kamer met ruimte te over.

Verschil moet er zijn, zullen we maar zeggen. Voor Amalia verwachten we trouwens iets in de stijl van Eloise: wel een studentenhuis dat wordt gedeeld met een aantal meiden, maar geen massa-toestanden met tientallen meiden.

Laat het maar aan een grote nicht over om het goede voorbeeld te geven, toch?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories