2023 spanje Sofia portret ANP 02
(c) ANP

Eindelijk: prinses Sofia van Spanje stapt uit de schaduw

Het wordt haar eerste officiële taak als royal.

Soms weet je dat je je over de nummer twee geen zorgen hoeft te maken. Prinses Alexia redt zich wel, prinses Charlotte zal vermoedelijk à la haar oudtante prinses Anne ‘de beste koningin worden die Engeland nooit heeft gehad’, prinses Isabella trekt nu al haar eigen plan. En soms kun je ook te doen hebben met de eerste reserve, zoals in het geval van prinses Sofia van Spanje (bijna 17, in Spanje wordt ze Infanta Sofia genoemd).

Spain:
(c) ANP

Alle eer en alle aandacht gaat altijd uit naar haar oudere zus, kroonprinses Leonor. Die staat vooraan, die krijgt ordes, die speecht, die onthult, die is staatsrechtelijk inmiddels in staat om koningin te worden. Sofia staat erbij en kijkt ernaar.

Spaanse prinsessen bezoeken elBulli1846
(c) ANP

En dan hebben de zussen nog geluk dat ze meer dan dol op elkaar zijn, want anders zouden we ons al snel op Elizabeth & Margaret Territory begeven.  

Spanish infanta Sofia receives initiation sacrament of confirmation
(c) ANP

Aan Sofia is in ieder geval nooit te merken dat ze jaloers is op alle aandacht voor Leonor. Op haar eigen ingetogen manier is ze bij gezinsaangelegenheden een zachte, vrolijke factor tussen haar gedisciplineerde moeder en marcherende zus (ze lijkt daarin best een beetje op haar vader, koning Felipe).

Spanish Royal Family spends summer holidays in Mallorca
(c) ANP

Het Spaanse hof lijkt in te zien dat het een gemiste kans is om Sofia, die momenteel haar eerste jaar op het UWC Atlantic in Wales aan het afronden is, er altijd als behang bij te laten staan. Donderdag werd bekend dat ze beschermvrouw wordt van haar eigen, nieuw opgerichte fotowedstrijd, de  ‘Objetivo Patrimonio. Concurso de fotografía infanta Sofía’.

2023 spanje sofia portret CR
(c) © Casa de S.M. el Rey

Thema: Nationaal Erfgoed, dus. Ze zal te zijner tijd ook de prijzen uitreiken, al kan dat nog wel even duren. Deelnemers kunnen insturen tot en met 30 september, de jury beraadslaagt in oktober en pas daarna wordt de datum van de prijsuitreiking bepaald. Wat zou het aardig zijn als Leonor daar ook bij was als supporter van haar altijd zo loyale zus, om Sofia eens te laten shinen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories