MAXIMA STILLS © Millstreet Films Fotograaf Martijn van Gelder HR 42B 91 2
©Millstreet Films/Martijn van Gelder

Kijktip: de Máxima-serie van Videoland is niet te missen

Amalia en co. gaan niet kijken (zeggen ze). Maar wij wel, toch?

Nog niet eens in première of het tweede seizoen is al besteld. Het is wel duidelijk dat ze bij Videoland blij zijn met hun nieuwe serie Máxima. Het Nederlandse antwoord op The Crown, de duurste Videoland-serie ooit en natuurlijk smullen voor iedereen die de Van Oranjes op de voet volgt.

MAXIMA STILLS © Millstreet Films Fotograaf Martijn van Gelder HR 42B 92 2
©Millstreet Films/Martijn van Gelder

Mocht je de trailer nog niet gezien hebben: dit is wat je vanaf zaterdag op de Nederlandse streamer kunt verwachten.

Seizoen 2 komt eraan

De serie met in de hoofdrollen de Argentijnse Delfina Chaves en de Nederlandse Martijn Lakemeier als Máxima en Willem-Alexander is deels gebaseerd op het boek Moederland van Marcia Luyten. En de cast vertelde ATA’s Claudia in januari al dat ze vurig hoopten op een tweede seizoen.

20240415 Maxima Pers Samuel van Leeuwen
©Videoland/Samuel van Leeuwen

Chaves: “Het verhaal van Willem-Alexander en Máxima gaat natuurlijk door waar dit seizoen eindigt. Er is nog veel om te laten zien, dus we hopen dat we dat mogen doen. Dan blijft natuurlijk de vraag hoelang Martijn en ik dat nog kunnen doen, wanneer we te jong worden. Ik zou het stokje dolgraag over een paar seizoenen doorgeven aan een andere Argentijnse actrice.”

De ontmoeting, de verloving

Of de serie echt helemaal zoals The Crown wordt, met nieuwe cast en al, dat moeten we natuurlijk afwachten. In deze eerste reeks zien we Máxima’s jeugd, haar eerste ontmoeting met WA in Sevilla en haar kennismaking met Beatrix, Claus en de rest van Nederland. Ook hun verloving op de Hofvijver zit in de zes afleveringen.

MAXIMA STILLS © Millstreet Films Fotograaf Martijn van Gelder HR 42B 93 2
©Millstreet Films/Martijn van Gelder

De eerste twee zijn vanaf zaterdag te streamen op Videoland, daarna volgt elke week een verse aflevering. Die je dus niet op televisie kunt zien, dus hoog tijd om een (proef)abonnement af te sluiten.

Happy viewing!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories