2022 belgie eleonor gabriel elisabeth emmanuel ANP 01
(c) ANP

Prins Gabriël naar Koninklijke Militaire School

Dreamy visioenen van ‘An officer and a gentleman’ in 3-2-1!  

Prins Gabriël van België (18) start eind deze zomer een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Dat heeft het Paleis bekendgemaakt. Hij zal er sociale en militaire wetenschappen studeren.

Bij veel koningshuizen is hoort een tijdje in het leger meedraaien bij de vooropleiding van de royal eredivisie, niet bekend is of ook Amalia zich hieraan zal wagen – ze lijkt vooralsnog geen aanstalten te maken.

Goed, even terug naar de zuiderburen. Prins Gabriël, aka de Boom van België, is het tweede kind van koning Filip en koningin Mathilde en ook tweede in lijn voor de troon, na zijn oudere zus kroonprinses Elisabeth (20).

2022 elisabeth militaire dienst leopoldsburg 03
(c) Belgische Monarchie

Die deed eerder al een jaar KMS en volgt nu een maand een militair opfriskamp in Arlon om haar vaardigheden op peil te houden. Ook hun vader is bekend met de opleiding. Het koningspaar heeft nog twee andere kinderen: Emmanuel en Eléonore.

2021 belgie gabriel bm 01
(c) Belgische Monarchie

Gabriel begint op 22 augustus aan zijn nieuwe opleiding. Volgens het Paleis is de prins geslaagd voor alle onderdelen van het toelatingsexamen: “De medische, psychotechnische en sportieve proeven en de academische tests voor wiskunde, Nederlands en Frans.” 

Eerder had de prins al zijn vooropleiding van 1 jaar aan het National Mathematics & Science College in Warwickshire in het Verenigd Koninkrijk voltooid. Laat de fijne plaatjes in camouflagekleding en uniformen maar doorkomen, zuiderburen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories