2022 ingrid gala troonopvolgers amalia anp kopie
©ANP

Prinses Amalia in Noorwegen: de eerste foto’s

Ja hoor, daar is ze dan, in vol ornaat!

Het is een dag waar ze volgens koningin Máxima al jaren naartoe heeft geleefd. Logisch ook, als je bedenkt dat prinses Amalia dól is op romantiek en tiarapracht. Onze kroonprinses heeft zojuist in Oslo haar galadebuut gemaakt.

En poseerde direct voor een troonopvolgersportret Met Ingrid, Elisabeth, Estelle en Charles! Kijk toch eens!

2022 ingrid gala troonopvolgers amalia anp
©ANP

Amalia meets Marchesa

Ze liep daarna aan de arm van de Spaanse koning Felipe door de lange, statige hal van het Noors koninklijk paleis in een werkelijk schitterende roze capejurk van Marchesa.

Zeer vermoedelijk geshopt op Net-a-Porter waar Máxima ook graag online haar mandje vult.

Schermafbeelding 2022 06 17 om 19.40.54
©Marchesa

Mét de huwelijkstiara van Máxima op haar hoofd, een combinatie van een aantal verschillende Oranje-juwelen.

2022 ingrid gala groep amalia anp
©ANP

Slapen op het paleis

De Oranjes stapten vanmiddag in regeringsvliegtuig PH-GOV en slapen vannacht vermoedelijk op het paleis, zoals dat vaker gaat met koninklijke genodigden bij dit soort feestjes. In Noorwegen zijn ze erg hecht met Willem-Alexander en Máxima, met name Ingrids ouders Haakon en Mette-Marit.

De Noorse royal family in vol ornaat met Ingrid in prachtig paars (en check de glitter shoes!) en oma Sonja zálig eigengereid in geel

2022 ingrid familie gala nrk
©NRK

En daarmee is de kop eraf en krijgen we voor het eerst écht een beeld van hoe Amalia eruit zal zien als prinses en ooit koningin. Want hoewel we haar wel eens op lang hebben gezien, was het nooit volgens een dresscode white tie als vanavond. En met een tiara zagen we haar ook nog niet. Tenzij je het momentje hieronder meetelt dan.

2012 oktober amalia tiara mellerio robijn ANP
©RVD

Blijven tot de polonaise

Nu de walk of fame erop zit kan het feest in Noorwegen beginnen. Wat we er ooit van zullen zien is maar de vraag, wat we wél weten is dat de Noorse royals er véél zin in hadden. Volgens het Noorse magazine VG stond in de uitnodiging vanuit het hof dat gasten rustig mochten vertrekken vóór de Noorse royals, zolang ze maar wél blijven voor de polonaise. LOL.

2022 amalia linda zoon 1
©Linda Zoon

Wij hebben, ook zonder polonaise, genoten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories