2019 amalia koningsdag amersfoort ANP bal
(c) ANP

Edouard Vermeulen: ‘Amalia heeft humor en is niet verlegen’

Volgens de Natan-ontwerper is de kroonprinses vrij van complexen.

Prinses Amalia verovert dezer dagen ook de internationale media, zoals Paris Match, dat ontwerper Edouard Vermeulen van Natan interviewde. Natan is officieus hofleverancier van koningin Máxima en levert ook kleding aan Amalia.

2017 05 24 natan edouard vermeulen ANP
(c) ANP

Die blijkt goed in haar vel te zitten. “Ze heeft veel humor, en geen greintje verlegenheid”, zegt Édouard Vermeulen. Volgens hem is er geen complex te bekennen: “Amalia voelt zich goed over zichzelf en accepteert haar lichaamsbouw perfect voor zover ik weet. Ik kan je vertellen dat ze straalt, zelfverzekerd is en nogal van feesten houdt.”

‘Haar figuur is goed in verhouding  omdat ze erg lang is’

“Ik heb ook nooit gehoord dat ze last had van hoe ze eruit ziet. Ze is zich bewust van haar figuur, praat er graag over. Vertelde me bijvoorbeeld: “Pas op, ik wil mijn armen niet laten zien!” Of voor de zoveelste keer: “Ik moet afvallen!” Maar haar figuur is goed in verhouding  omdat ze erg lang is.”

amalia lech nagellak makeup bp
(c) ANP

“Ze heeft veel humor en laat zich niet door negatieve gedachten overweldigen. Amalia heeft gevoel voor spot en zelfspot, net als haar vader. Ze maakt er evenzeer gebruik van in relatie tot haar fysieke karakter als in relatie tot de functie.”

2021 04 27 ariane alexia amalia koningsdag hartje anp 02
(c) ANP

“Ik zou haar eerder sportief dan verfijnd omschrijven. Maar ze is nog niet op de leeftijd dat we echt formele kleding dragen. Voor Koningsdag vorig jaar zaten we nog in lockdown, ze droeg een groene broek en een blauwe blouse.”

2019 04 27 amalia koningsdag amersfoort ANP rode schoenen
(c) ANP

“Het jaar daarvoor droeg ze een zachte zijden jurk die licht uitliep met een mooie print van kleine blokjes in geel, blauw en bordeaux. Die beviel haar erg goed.”

2013 inhuldiging amalia alexia ariane ANP LR
(c) ANP

“Ik herinner me ook dat ze voor de kroning van haar vader niet dezelfde jurk wilde als haar zussen (Alexia en Ariane). Ik overtuigde haar om in ieder geval dezelfde stof te gebruiken en haar jurk een beetje anders te ontwerpen. Ze droeg het met plezier, denk ik. Maar ik geloof niet dat mode een van haar prioriteiten is.”

2021 07 16 amalia wax zomersessie ANP 01
(c) ANP

“Amalia heeft de spontaniteit van koning Willem-Alexander,” zegt Vermeulen. “Een echte Oranje. Ze is aards en hartelijk, en hecht niet aan protocol. Als ze aankomt, krijg ik een kus als begroeting. Ze is sympathiek, niet verlegen, open en een doorzetter.”

2021 koningsdag maxima anp
(c) ANP

“Koningin Máxima zegt wel eens tegen haar: wees voorzichtig. Ze luistert, maar doet wat ze wil. Als ze door de stad loopt, moet ze er soms aan herinnerd worden dat ze vergezeld moet worden door een lijfwacht.” 

2020 02 25 wax amalia lech wintersport anp lr
©ANP

“Over het algemeen geven Nederlanders minder om het protocol, hoewel ze ook een vorm van gereserveerdheid hebben. De koning drinkt soms een biertje, hij lacht, zijn oudste dochter haalt het voor hem. Haar jongere zussen zijn gereserveerder.”

2014 griekenland kranidi villa anp lr
(c) ANP

Vermeulen kan het weten, want hij vierde al vakanties met de Oranjes in Griekenland. Hij benadrukt het familiale en informele karakter van hun ontvangst en de sfeer die ze in huis creëren. “Het is een familie als alle andere. Als ze in Griekenland zijn, verblijven ze natuurlijk niet in een woonwijk. Het is niet zoals aan de Côte d’Azur: ze hebben ruimte om zich heen. Hun huis kijkt uit op de zee en is omgeven door land. De sfeer is warm.”

“Voor Amalia’s 18e verjaardag denk ik niet dat er een grote receptie zal worden georganiseerd zoals het geval was voor Prinses Elisabeth van België. Het zal meer met het gezin zijn.”

En welke taal spreekt hij met de kroonprinses? “Amalia spreekt Nederlands met haar vader en Spaans met haar moeder, en spreekt beide talen vloeiend, net als Engels. Tegen mij begint ze vaak in het Frans en zegt me gedag met een charmant accent.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories