Collage Maker 01 Aug 2022 02.12 PM

3x royal moeders lenen bij hun dochters

Amalia en Máxima. Leonor en Letizia. Kate en Carole. Het is echt niet zo dat dochters alleen maar in mama’s kast shoppen.

Het blijft altijd een béétje een kip-en-ei verhaal, want zeker weten wie ‘m eerst had, kunnen we niet. Maar vorige week zagen we voor de derde keer een royal-moeder in een kledingstuk dat eerder door haar dochter werd gedragen.

Letizia en Leonor

Het was koningin Letizia van Spanje die de eer had: zij toog op 27 juli naar een event van UNICEF. In deze (inmiddels uitverkochte) knappe zomerjurk van het label Dandara. Prijskaartje: slechts 60 euro.

Collage Maker 01 Aug 2022 02.02 PM

De jurk werd al eerder in het openbaar gedragen door dochter/troonopvolger Leonor (16). Die ‘m in het Zarzuelapaleis uit de kast trok voor een concert.

Uit haar eigen kast, of die van haar moeder? Dat weten we natuurlijk niet. Maar gezien het prijskaartje, is de kans aanwezig dat Leonor ‘m zelf shopte. Al is Leti ook dól op doodgewone merken.

Carole en Kate

Een maand eerder waren het hertogin Kate en haar moeder Carole Middleton die het wereldnieuws haalden. Kate werd in 2021 tijdens een heel bijzondere ontmoeting gespot in deze jurk van ME+EM 

…en kijk toch eens wat Carole in juni uit de kast trok voor Royal Ascot!

2022 carole middleton ascot anp

Nou waren er critici die opmerkten dat moeder en dochter ongetwijfeld niet dezelfde maat dragen. Maar of het nou exact dezelfde jurk is of een gevalletje shop-inspiratie: het is leuk dubbelzien. En bovendien niet de eerste keer dat de Middletons elkaars kleding dragen.

Máxima, Amalia, Alexia en Ariane

Het is iets waar ons eigen koningshuis ook al jaren sterk in is. Zoals dat gaat met drie meiden die elkaar steeds een paar jaar schelen, worden er wel eens outfits doorgegeven aan jongere zusjes. En natúúrlijk dragen Amalia, Alexia en Ariane ook regelmatig iets van hun moeder, zouden wij ook doen met zo’n jaloersmakende garderobe in huis.

Dubbele NATAN

Maar sinds februari lijkt de deur ook open te staan voor kledingruil tussen dochters en moeder. Toen werd Máxima gespot in de jas die Amalia droeg tijdens haar veel geziene Raad van State-moment.

Collage Maker 01 Aug 2022 02.05 PM

In maart was het weer raak. Toen werd HM tijdens een bezoek aan Oekraïense vluchtelingen gespot in deze lichtblauwe jas van NATAN die we twee keer eerder zagen bij prinses Amalia, op Koningsdag 2019 en 2021.

Collage Maker 01 Aug 2022 02.07 PM

Copycat-momentjes

Again: de jas kán natuurlijk van Máxima zijn. Maar aangezien Amalia ook al helemaal kind aan huis is bij Edouard Vermeulen in Brussel, sluiten wij zeker niet uit dat Máxima zelf even creatief is gaan shoppen in de kasten van Huis ten Bosch.

Wij kunnen niet wáchten op meer copycat-momentjes van Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

Beeld: ANP/Casa Real

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories