2022 zomerfotosessie noordeinde rvd4

De All Things Amalia-highlights van juni

Amalia’s eerste tiaramoment naast heel veel andere troonopvolgers, een nieuwe fotosessie mét interview en heel veel studie- en jachtaktenieuws. Het was deze maand echt All About Amalia in royalkringen.

De fotosessie stond al een tijdje in de boeken, dus daar keken we reikhalzend naar uit. Maar wat we niet wisten, was dat prinses Amalia deze maand op verschillende momenten in het nieuws zou komen.

2022 zomerfotosessie noordeinde rvd1
©RVD

Er was volop studie-nieuws

Sinds Amalia aankondigde de studie PPLE in Amsterdam te gaan volgen, is de storm rondom onze kroonprinses niet echt gaan liggen. Hoe verhoudt haar studietijd zich straks tot die van haar ouders? Gaat ze bij het corps? Op wat voor kamer komt ze te wonen, en hoe zit dat met andere jonge royals? En wat ís dat PPLE nou eigenlijk?

2022 amalia amsterdam RVD grachten
2022 ©RVD

Alexia pakte ook lekker de spotlights

Zij keerde terug uit Wales voor zomervakantie, stal zoals altijd de show tijdens de zomerfotosessie en blies ook nog eens zeventien kaarsjes uit. Alles over haar zomerplannen (vakantie van half juni tot midden augustus, het zit mee) lees je hier.

prinses amalia prinses alexia en prinses ariane tijdens de fotosessie op paleis noordeinde 3
©RVD

Andere jonge royal showstelers

Lady Louise Windsor trad ferm in de spotlights tijdens het Platinum Jubilee van Queen Elizabeth. Gravin Leonore van Oranje werd 16 en zus Eloise werd 20. En Ingrid Alexandra van Noorwegen vierde eindelijk haar 18e verjaardag met een groot gala. Waar ze ook poseerde voor een historisch portret met collega-troonopvolgers Elisabeth (België), Amalia, Estelle (Zweden) en Charles (Luxemburg). Prinses Leonor van Spanje schitterde in afwezigheid.

2022 ingrid gala troonopvolgers amalia anp 2
©ANP

Een tiara, een galajurk, een paard en een jachtakte

Dat Noorse feestje was voor ons in Nederland ook een historisch momentje, want we zagen prinses Amalia voor het eerst met een tiara en in een heuse galajurk, aan de arm van koning Felipe van Spanje nog wel. Het was ook Am’s eerste officiële internationale bezoek.

2022 amalia gala ingrid marchesa pink roze anp
©ANP

Om al die glamour een beetje te offsetten zat Amalia twee dagen later alweer vroeg in de ochtend op haar paard om mee te oefenen voor Prinsjesdag. Ook minder glam maar voor Amalia wel belangrijk: ze haalde haar jachtakte, en dat deed flink stof opwaaien.

En nu: zomervakantie

En nu? Op naar Griekenland voor de Oranjes, zodra Ariane haar laatste schooldag heeft gehad. Officieel is er niets over bekendgemaakt en kan het natuurlijk zijn dat niet alle drie de meiden meereizen, maar met een open door policy (er mogen vriendjes en vriendinnen mee) van Willem-Alexander en Máxima is het natuurlijk wel héél aanlokkelijk om wel te gaan en je prinsessenlijk neer te vleien bij het privézwembad.

We zullen ze nog gaan missen hier in Nederland, maar juli belooft een ware stilte-voor-de-storm-maand te worden. Bij terugkeer meldt Amalia zich voor haar introductie. Dat belooft wat!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories